Batı Karadeniz'de Gerçekleştirilen Kurtarma Faaliyetleri
16 Ağustos 2021

Batı Karadeniz'de selden etkilenen bölgelerde toplamda 41 UMKE Timi, 76 112 Acil Sağlık Ekibi, 1 Mobil Komuta Aracı, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve Bolu ilinden gelen 1 Set Çadır ve İstanbul’dan gelen 1 Set Hastane Donanımızla birlikte toplamda 447 sağlık personelimizle sahadayız.

Sinop İlinde meydana gelen sel olayında olay yerine 33 adet ambulans ve 16 adet UMKE timi ile 1 adet Mobil komuta Aracı ile toplam 173 sağlık personeli görevlendirmesi yapıldı.

Karabük İlinde meydana gelen sel olayında etkilenen vatandaşlarımızdan 8’i 4 adet 112 Acil Sağlık ambulansıyla hastaneye nakledilmiş, 5 kişi hastaneye nakli reddetmiştir. Olay yerine 4 adet ambulans ve toplam 12 sağlık personeli görevlendirmesi yapıldı.

Bartın İlinde meydana gelen sel olayında olay yerine 7 adet 112 ambulansı, 1 UMKE ekibi toplamda 23 sağlık personeli görevlendirmesi yapıldı.

11.08.2021 tarihinde Kastamonu İlinde meydana gelen sel olayında olay yerine 32 adet ambulans ve 24 adet UMKE timi ile Bolu’dan 1 set çadır, İstanbul’dan 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 239 sağlık personeli görevlendirmesi yapıldı.

Kastamonu ilimizde ise “Köy Taramaları Kapsamında” UMKE Ekiplerimiz tarafından yirmiye yakın köy taranarak 200 vatandaşımıza yerinde sağlık hizmeti sağlandı.

• Kastamonu-6.jpeg
  • Kastamonu-5.jpeg