Türkiye Arakanlı Müslümanları Hastanesiz Bırakmadı
07 Temmuz 2021

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren UMKE yurt içinde ve yurt dışında medikal yardım duyanlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Bangladeş’in Cox's Bazar şehrinde Arakanlı Mültecilere sağlık hizmeti sunulan Ağır İklim Sahra Hastanesinin kampta çıkan yangından etkilenmesi sonucu, Türkiye Cumhuriyeti harekete geçerek UMKE Ekiplerimiz tarafından 24 saat sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirilecek olan Ağır İklim Sahra Hastanesi kısa süre içerisinde kurularak faaliyete geçirildi.

50 yatak kapasitesine sahip Ağır İklim Sahra Hastanesinin içerisinde, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, yenidoğan ünitesi, laboratuvar, hasta gözlem ünitesi ve acil servis ünitesi bulunuyor.

• Bangladeş Türk Sahra Hastanesi-1.jpeg
  • Bangladeş Türk Sahra Hastanesi-2.jpeg