Adana’da Konstrüksiyonlu Tip Ağır İklim Sahra Hastanesi Kurulum Eğitimi Gerçekleştirildi
02 Haziran 2021

Afet ve acil durumlarda sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesini sağlamak üzere Bakanlığımızca ülkemizin farklı bölgelerine konuşlandırılan Seyyar Hastanelerin kurulum, bakım ve onarımını yürüten Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), eğitim ve tatbikatlarla tüm personeline deneyim kazandırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 12. Bölge illeri Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve eğitimci olarak gelen Kayseri ve Erzincan UMKE personellerinin katılımıyla Adana’da “Konstrüksiyonlu Tip Ağır İklim Sahra Hastanesi Kurulum Eğitimi” gerçekleştirildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı ekibinin çalışmaları yerinde incelediği eğitim sonrasında UMKE personellerine katılım belgesi verildi.

• ADANA-1.JPG
  • ADANA-2.JPG