Türkiye'nin Sağlık Eli UMKE, Gazzeli Kardeşlerimizin Yaralarını Saracak!
10 Kasım 2023

Filistin’in başkenti Gazze’de İsrail silahlı güçleri tarafından yaklaşık 35 gün önce başlatılan saldırılar sonrası Türkiye tıbbî ve insanî malzeme yardımları için yoğun mesai harcadı. Diplomatik görüşmeler neticesinde ilaç, tıbbi sarf malzemesi, tıbbi cihaz ve jeneratörlerden oluşan yardım malzemeleri 8 kargo uçağı ile Mısır’ın El Ariş Havalimanına ulaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığımız koordinasyonunda organize edilerek 10 Kasım 2023 tarihinde İzmir Limanı’ndan Mısır’ın El Ariş Limanına ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım gemisiyle bu süreçte yapılan en büyük tıbbî yardım gerçekleştirildi.

Gemide UMKE’nin kurulum ve işletmesini üstleneceği ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri olan, her türlü iklim şartlarına dayanıklı, tam donanımlı konstrüksiyonlu tip ağır iklim sahra hastanesi ile tam donanımlı şişirilebilir tip sahra hastaneleri ve bu hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri ile tam donanımlı 20 ambulans ve UMKE araçları ile sağlık tesislerine enerji desteği sağlamak için jeneratörler ve insani malzemeler yer almaktadır.

UMKE, Mısır Gazze sınırında en yakın konumda hastanelerin kurulum ve işletmesini gerçekleştirerek Gazzeli yaralı ve hastalara hizmet verecek.

• GazzeTıbbiYardım